Nieuws

KNRM reddingjaar 2020 vol corona-effecten

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijkt terug op een jaar met grote verschillen vergeleken met de jaren ervoor. Het effect van corona was zichtbaar in alles wat zich op en om het water afspeelde.

Kijk HIER voor het nieuwsbericht van de KNRM 2020.

De 23e editie van de Driehoek Noordzee Challenge staat gepland voor 19 juni t/m 3 juli 2021.

Kijk HIER voor het persbericht van de Kustzeilers.

Boot Holland gaat niet door in 2021

Een bericht van team Boot Holland:

Beste watersportliefhebber,

De afgelopen maanden hebben we de ontwikkelingen rondom COVID-19 nauwlettend gevolgd. Op basis van deze ontwikkelingen hebben wij, tot onze grote spijt, moeten besluiten om Boot Holland 2021 te annuleren. Deze annulering komt voort uit de aanhoudende onzekerheid en de voortdurende dreiging van maatregelen gericht op het inperken van het hardnekkige Corona virus.

Veiligheid staat voorop
Een bezoek aan Boot Holland moet veilig en verantwoord zijn. De omstandigheden rondom Corona veranderen continu wat veel onzekerheid met zich meebrengt. Hierdoor kunnen wij niet de garantie bieden dat Boot Holland op een verantwoorde manier in februari 2021 kan plaatsvinden.

Save the date! Boot Holland 2022 van 9 t/m 13 maart
We hebben er ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan met de organisatie van de leukste en gezelligste watersportbeurs van Nederland! Dit gevoel wordt nog meer versterkt doordat de populariteit van de watersport afgelopen jaar enorm is gestegen. Noteer daarom woensdag 9 t/m zondag 13 maart 2022 alvast in uw agenda!
Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties ? Neem dan contact met ons op via of 058-2941500

Reid de Jong overleden

Reid de Jong is overleden

Op 12 november is Reid de Jong op 86 jarige leeftijd overleden. Hij was de bedenker en grondlegger van de Strontrace, de Beurtveer en de Visserijdagen. Maar ook initiëerde hij de Driehoek Noordzee en de Singlehanded.

De voormalige architect heeft zich vanaf de jaren 60 krachtig ingezet voor de zeilvaart. Hij geloofde dat de zeilende vrachtvaart weer kon terugkeren en heeft veel gedaan om het ambacht van het zeilen met traditionele vrachtschepen in stand te houden.

Condoleanceregister

Naar aanleiding van het overlijden van Reid de Jong nodigen wij u uit om op maandag 16 of op dinsdag 17 november a.s. tussen 14:00 en 17:00 het condoleanceboek te tekenen in scheepstimmerwerf de Hoop in Workum.
Voor zover mogelijk zal de familie aanwezig zijn en stelt het op prijs als u een herinnering aan Reid wilt delen in de vorm van een kaart, tekening, foto of verhaal.
De gekozen locatie is bijzonder vanwege het unieke karakter en de belichaming van het gedachtegoed van Reid. Reid is de initiatiefnemer en architect geweest van de restauratie van dit meer dan 300 jaar oude stukje unieke cultureel erfgoed in Friesland.
Het adres van scheepstimmerwerf de Hoop is Séburch 7, 8711 EE in Workum.
U vindt de werf bij de oude zeesluis. Volgt u de aanwijzingen ter plekke.

U kan ook een condoleance bericht mailen aan Teatske de Jong,  , dan zorgt zij dat het in het condoleanceregister wordt opgenomen.

Namens de familie,
Bestuur Vereniging Zeilvracht

Renovatie Friese Sluis – stremming vanaf 1 oktober
Kijk op deze site voor meer informatie.

Bron:   varendoejesamen.nl

Rotterdamse hoek
Kijk HIER voor een artikel over de Rotterdamse hoek in het IJsselmeer, een artikel uit Scheurmail, een wekelijks verschijnend krantje in Rotterdam. 1-5 juni 2020, met dank aan Peter Hans

Bron: flevolanderfgoed.nl

ALLE ACTIVITEITEN IN HET ALLEMANSHUUS OPGESCHORT wegens het coronavirus

In verband met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus in te dammen, heeft het bestuur van de Harlinger Watersportvereniging besloten om alle activiteiten in het Allemanshuus tot nader order op te schorten. Dat betekent o.a. dat de lezing van 20 maart a.s. niet is doorgegaan doorgang vindt en dat het clubhuis niet geopend vrijdagen. Ook alle andere activiteiten waarbij mensen bij elkaar komen in het Allemanshuus, zoals koffiedrinken met elkaar, zijn de komende weken niet mogelijk. Het Allemanshuus is alleen nog toegankelijk voor de dienstdoende havenmeester. De sanitaire voorzieningen op de haven zijn gesloten. 

Het bestuur van de Harlinger Watersportvereniging

Maidentrip ms Vaarwens van Stichting Vaarwens

Sinds enige tijd ben ik betrokken bij de Stichting Vaarwens.
Stichting Vaarwens biedt terminale mensen de mogelijkheid om een laatste wens uit te voeren door middel van een vaartocht.
Bij de werf SRF te Harlingen is een nieuw schip gebouwd waardoor het mogelijk is meer tochten aan te bieden.
Het schip is volledig ingericht om mensen met een brancard of rolstoel aan boord te brengen.
De vaartochten worden gratis aangeboden. Dit is mogelijk d.m.v. sponsoring door bedrijven, particulieren en instellingen.
Als je  meer informatie wilt  hebben ga dan naar de site: www.stichtingvaarwens.nl 
Tijdens de maidentrip van het ms Vaarwens van Harlingen naar Monnickendam eind februari heb ik een fotoserie en video gemaakt.
Daar niet iedereen Facebook heeft, waar de fotoserie en de film ook op  te bekijken zijn, is het ook mogelijk de film te bekijken op YouTube.
Klik op de volgende link:  https://www.youtube.com/watch?v=fNnGeN2B0io
 
Hoop zelf nog lang betrokken te blijven bij het fantastische werk van de Stichting Vaarwens.  Veel plezier bij het bekijken!
Groet,  Peter Hans

Oud Nieuws
Kijk HIER voor het artikel van Nico Pellenbarg over de eerste Harlinger jachthavens in Oud Harlingen (1930 – 1970)